Valmez Run odstartuje už v neděli

16.09.2023 13:41

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Běžecký závod pro malé i velké, hobbíky i profíky bude hostit v neděli 17. září Valašské Meziříčí. Rekreační i aktivní sportovci všech věkových kategorií vyrazí od 9.00 z náměstí na tratě různých délek.
„Pořádně si zazávodit nebo se jen tak v klidu proběhnout a udělat něco pro své zdraví spolu s rodinou a přáteli. To je základní myšlenka běžeckého závodu Valmez Run, který letos premiérově pořádáme ve spolupráci s oddíly atletiky a běžeckého lyžování při TJ Valašské Meziříčí, SVČ Domeček a Kulturním zařízením,“ řekl místostarosta Petr Nachtmann. Jelikož je závod určen pro celou rodinu, chybět na něm samozřejmě nesmí trasy dětských kategorií ani Běh pro radost.
„Nejmladší kategorie budou startovat od nedělních 9.00 s tím, že je pro ně připravena trasa vedoucí kolem náměstí. Dospělí přijdou na řadu od 10.00 a stejně jako v případě mládežníků vyrazí z náměstí podél cyklostezky Bečva. Součástí klání bude také doprovodný program pro děti,“ uvedl Jakub Mikuš, tiskový mluvčí meziříčské radnice.
„Sport a zdravý pohyb by měly být přirozenou součástí našeho života. Proto jsme se letos rozhodli uspořádat běžecký závod pro celou rodinu a první tři závodníci v každé kategorii se mohou těšit na věcnou cenu i diplom. Pro nejrychlejší muže a ženy na čtyř a osmikilometrové trati jsou pak vyhlášeny prizemoney,“ pozval místostarosta Nachtmann.

Více na www.valmez.cz/sport/valmezrun.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí