Valašskomeziříčská radnice pokračuje v podpoře podnikatelů

28.04.2024 09:49

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Valašské Meziříčí se letos pyšní titulem krajské Město pro byznys. Také proto v úterý 23. dubna uspořádalo ve spolupráci s Agenturou pro podnikání a inovace (dále Agentura) první ročník Veletrhu dotačních příležitostí a podpory podnikání.

„Akce přilákala přes tři desítky zástupců firem z Valašského Meziříčí a okolí. Svou práci a možnosti podpory z operačních programů či jiných zdrojů financování jim představili nejen zástupci již zmíněné Agentury, ale například také Krajské hospodářské komory, MAS, CzechInvestu a CzechTrade či Technologické agentury ČR,“ uvedl Jakub Mikuš, tiskový mluvčí meziříčské radnice.
„Dlouhodobě se snažíme vytvářet co nejlepší podmínky pro podnikání a podnikatele ve Valašském Meziříčí. Jejich činnost je důležitá nejen z pohledu zaměstnanosti, ale také rozvoje celého našeho města a regionu. I to je důvod, proč jsme se rozhodli ve spolupráci s Agenturou pro podnikání a inovace uspořádat Veletrh dotačních příležitostí a podpory podnikání. Osobně mne těší velký zájem ze strany zástupců místních firem. Věřím, že během akce získali užitečné informace,“ řekl starosta Robert Stržínek a pokračoval: „Na začátku dubna jsme byli oceněni jako nejlepší Město pro byznys ve Zlínském kraji. Takového úspěchu bychom bez podpory místních podnikatelů nikdy nedosáhli. O to víc si tedy vážím naší vzájemné spolupráce. V podpoře podnikání ve Valašském Meziříčí chceme rozhodně pokračovat i nadále.“
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Valašské Meziříčí