Valašská padesátka na lyžích se odkládá

12.01.2024 12:46

VSETÍN - Plánovaný 43. ročník nezávodního přejezdu Vsetínských Beskyd s názvem 50 km na lyžích po Valašsku neboli Valašská padesátka se z původního termínu konání 13. ledna odkládá na 4. února, případně až na 9. března.
„Ke zrušení akce v prvním plánovém termínu jsme přistoupili na doporučení Horské služby. Na trase přejezdu jsou špatné podmínky – je nedostatek sněhu, který je navíc zledovatělý a doplněný spoustou kamenů,“ uvedl Jiří Homolka z pořádajícího Klubu českých turistů Vsetín.
Účastníci přejezdu, pokud se tedy uskuteční v některém z náhradních termínů, si budou moci vybrat ze dvou délek tratí.
„Klasická padesátikilometrová se startem v 7.30 – 10 hodin vede z Bumbálky přes Soláň a Vsacký Cáb do Vsetína, kratší se startem v 9 – 9.30 hodin začíná na Soláni a dále pokračuje v trase delší varianty. Cíl přejezdu je u klubovny KČT Vsetín na Dolní Jasence 171 (v areálu TJ Slovan Vsetín mezi benzínovou pumpou a restaurací Valášek),“ sdělila Jana Raszková, vsetínská tisková mluvčí.
Pořadatelé upozorňují, že odjezd autobusů ze vsetínského nádraží je plánován na sedm hodin ráno. Startovné včetně dopravy na start a převozu zavazadel do cíle, malého občerstvení v cíli a pamětního listu činí 200 korun. Startovné bez zahrnutí dopravy je stanoveno na 70 korun.
Pro aktuální informace sledujte webové stránky turisti.czweb.org/index.htm, vývěsky KČT Vsetín nebo na telefonním čísle 736 754 097 (Jiří Homolka). 
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městský úřad Vsetín