V závěru listopadu se zlínské náměstí zaplní vánočními stánky

25.11.2022 16:31

ZLÍN - Adventní trhy na náměstí Míru odstartují v sobotu 26. listopadu, kdy se náměstí zaplní vánočně ozdobenými stánky s tradičním občerstvením. Vystoupí řada známých zpěváků, zpěvaček a hudebních kapel. Nebudou chybět ani místní kapely, folklorní soubory, cimbálová muzika a mnoho dalšího.

„Program zahájí formace špičkových zlínských hudebníků F-Dur Jazzband. První adventní neděli společně rozsvítíme vánoční strom. Po rozsvícení vystoupí zpěvák Jaroslav Uhlíř s kapelou,“ zve na oblíbenou akci primátor města, Jiří Korec.

Během dalších adventních nedělí vystoupí na hlavním pódiu česká rocková skupina Support Lesbiens, zpěvák Thom Artway s kapelou a zpěvačka Kateřina Marie Tichá + Bandjeez. V dalších dnech budou připraveny koncerty dalších kapel a zpěváků, jako je například Podjezd, Šufunky Gang, Tokyo, Lucie Redlová, Funny Fellows, Poutníci, Klagenfurt a mnoho dalších. Každý adventní pátek bude patřit revivalu populární kapely či zpěváka – Schelinger revival z Valašska, Joe Cocker forever revival a Karel Gott revival Morava. „Kromě bohatého kulturního programu nebude chybět ani ten doprovodný. Pro děti budou připraveny vánoční tvořivé dílničky, dětské kinečko s pohádkami či vystoupení dětských folklorních souborů. Od soboty 3. prosince přibudou na náměstí stánky s řemeslnými výrobky a vánočním sortimentem,“ upřesnil Tomáš Melzer, tiskový mluvčí magistrátu.

„Adventní trhy potrvají do pátku 23. prosince. Program Adventního Zlína bude pokračovat od 26. prosince do 1. ledna 2023. Na náměstí Míru zůstane opět několik stánků s občerstvením a vánoční stodola s živou hudbou,“ doplnila Eva Manišová, vedoucí oddělení cestovního ruchu. V neděli 1. ledna 2023 bude na náměstí T. G. Masaryka připraven tradiční novoroční ohňostroj, po kterém bude následovat na náměstí Míru novoroční afterparty. Procházku vánočním Zlínem i letos zpříjemní vánočně vyzdobený park Komenského a sad Svobody.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Magistrát města Zlína