V Zádveřicích uhořel při požáru domu jeho majitel

25.10.2022 17:58

ZÁDVEŘICE -  Dnes odpoledne hořel v Zádveřicích u Zlína rodinný dům. Hasiči našli uvnitř ohořelé lidské tělo. Policisté zjistili, že se jedná o obyvatele domu, jednašedesátiletého muže. Vyšetřovatel hasičů, který šetří příčinu této tragické události, předběžněě odhadl vzniklou škodu na majetku na jeden milion korun.
„Oznámení o požáru jsme přijali pár minut po třetí hodině odpolední. Na místo ihned vyjeli profesionální hasiči ze Zlína a dobrovolné jednotky ze Slušovic, Vizovic a Zádveřic. Po příjezdu hasiči zjistili, že hoří střecha a podkroví domu. Při ohledání objektu byl nalezen v podkrovním pokoji starší muž bez známek života,“ sdělila Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
K likvidaci požáru hasiči použili celkem čtyři hasební proudy vody a do půl hodiny od příjezdu první jednotky měli požár pod kontrolou. Poté začali rozebírat střešní konstrukci a dohašovat skrytá ohniska. Zásah jim velmi komplikovalo velké množství věcí uvnitř domu.
„Na místě jsou od odpoledních hodin kriminalisté, kteří zjišťují informace a bližší okolnosti, jak k události došlo. Rodinný dům budou do rána střežit policisté. Po vychladnutí požářiště budou ráno pokračovat v ohledání místa činu kriminalističtí technici společně s psovodem a psem speciálně vycvičeným na vyhledávání akcelerantů hoření,“ informovala Monika Kozumplíková, policejní mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a: HZS a Police Zlínského kraje
Foto z místa požáru: Hasičský záchranný sbor