V Uherskohradišťské nemocnici byla zahájena přístavba porodnicko gynekologického pavilonu

22.03.2024 14:39

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Rozšíření stávajícího ambulantního provozu o novou vyšetřovnu, čekárnu a zázemí pro personál, stejně jako nové moderní pokoje na gynekologickém oddělení a oddělení šestinedělí, přinese započatá přístavba porodnicko gynekologického pavilonu.
„Celkové náklady na přístavbu porodnicko gynekologického pavilonu jsou vyčísleny na částku převyšující 34 milionů korun. Financovat je bude Uherskohradišťská nemocnice z vlastních zdrojů,“ informovala Lucie Sedláčková, tisková mluvčí nemocnice.

.„Stavební práce byly zahájeny v polovině února, a pokud půjde vše podle plánu, budou dokončeny do konce letošního roku. Realizací akce vzniknou požadované potřebné prostory, které přinesou větší komfort pacientkám a lepší provozní podmínky pro ošetřující personál. Po dobu přestavby se budeme snažit o maximální zajištění běžného provozu a chodu oddělení. Pacientky i návštěvníky oddělení však prosíme o toleranci a trpělivost s případnými dočasně ztíženými podmínkami,“ sdělil vedoucí stavebních investic Pavel Lečbych.

„Přístavba poskytne nové krásné prostory jak pro pacientky, které k nám přicházejí na vyšetření či ke gynekologickým výkonům, tak pro rodičky i ošetřující personál. Maminky jistě ocení nové zázemí rodinných pokojů, kde budou moci strávit chvíle po porodu v intimním prostředí spolu s partnerem. O tento typ pokojů je u rodiček velký zájem, a ne vždy bylo možné díky omezené kapacitě vyjít všem požadavkům vstříc. Věřím, že domácí prostředí a maximální komfort povede k ještě větší spokojenosti se službami a péčí našeho oddělení,“ dodala primářka porodnicko gynekologického oddělení Soňa Pánková.
Vlastimil Langer
Zdroj na foto: Uherskohradišťská nemocnice