V Uherském Brodě hořelo ubytovací zařízení

07.04.2024 17:14

UHERSKÝ BROD - Krátce po půl druhé v noci dnes přijalo operační středisko hasičů informaci o požáru v ubytovacím zařízení v Uherském Brodě. Na místo do několika minut dorazila jednotka profesionálních hasičů ze stanice Uherský Brod a dobrovolné jednotky z Uherského Brodu a Vlčnova.
„Hasiči průzkumem zjistili, že požár zasáhl jednu místnost s uskladněným materiálem. Před příjezdem hasičů správce objektu a následně také přítomná hlídka policie se pomoci ručních hasicích přístrojů snažili požár uhasit,“ informoval dnes Pavel Řezníček z HZS Zlínského kraje.
Hasiči lokalizovali požár pomocí vysokotlakého proudu, a z budovy vyvedli dvě osoby. Všechny prostory objektu byly následně ve spolupráci se správcem zkontrolovány kvůli vyloučení přítomnosti dalších osob.„Objekt hasiči odvětrali přetlakovou ventilací, a po vyloučení dalšího nebezpečí byla ve 2:52 hodin ohlášena celková likvidace. Na místě byla ponechána místní jednotka na dohlídku až do ranních hodin. K události se dostavil také vyšetřovatel hasičů, který nyní pracuje na zjištění přesné příčiny vzniku události i stanovení způsobených škod,“ doplnil mluvčí hasičů.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje