V srpnu začne výstavba kruhové křižovatky na Vršavě

03.08.2022 11:35

ZLÍN - Město Zlín už zná termín zahájení úpravy křižovatky ulic Fryštácká a Okružní na výpadovce směrem na Fryšták. „Vznikne tam kruhový objezd, čímž by se měla zvýšit bezpečnost a plynulost dopravy. Práce budou zahájeny v pondělí 8. srpna. Hotovo by mělo být, pokud nenastanou komplikace, už 14. srpna. Nový vzhled křižovatky si nevyžádá velké stavební zásahy, náklady by podle projektové dokumentace měly být asi 3,5 milionu korun,“ informoval tiskový mluvčí zlínského magistrátu Tomáš Melzer.
„Na podobnou stavbu se ve Zlíně dlouho čekalo. Chceme zvýšit bezpečnost dopravy v této vytížené dopravní tepně, po které v průměru projede přes 2300 vozidel za hodinu. Zároveň bude připraveno zlepšení dopravních toků po dokončení dálnice D49 u Fryštáku,“ sdělil radní pro dopravu Michal Čížek.
Kruhová křižovatka je navržena jako jednopruhová. Počítá se s odfrézováním asi pěti centimetrů asfaltové vrstvy, položením nového povrchu a novým vodorovným dopravním značením.
„Po celou dobu stavebních prací bude umožněno odbočení na silnici ve směru na Jižní Svahy ze směru z Fryštáku, a to s jednou výjimkou. Pouze ve středu 10. srpna bude toto odbočení znemožněno z důvodu pokládky živice. Výjezd a odbočení z a do dalších směrů nebude umožněn po celou dobu úprav,“ sdělil radní.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Magistrát města Zlína