V soutěži ve vyprošťování osob u dopravních nehod uspěli hasiči Zlínského kraje

21.05.2022 11:15

PŘEROV/ZLÍN - Soutěž se uskutečnila ve středu 18. května v Přerově na náměstí Přerovského povstání. „reprezentanti Zlínského kraje hasiči z Valašského Meziříčí obsadili na XXV. ročníku oblastní soutěže druhé místo. Jubílejního klání se zúčastnili profesionální hasiči HZS Olomouckého kraje, HZS Zlínského kraje a SŽ Přerov,“ informovala Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje.
O stupně vítězů bojovalo 11 čtyřčlenných týmů. Úkolem každého čtyřčlenného týmu bylo provedení průzkumu a zvolení správné taktiky zásahu a techniky pro vyproštění zraněné osoby. „Hlavními úkoly bylo zajištění místa dopravní nehody a správná a účinná stabilizace vozidla. Poté soutěžní družstva nejšetrnějším způsobem vyprostila zraněného figuranta z nehodou deformovaného vraku vozidla. Vše v časovém limitu dvaceti minut,“ popsala mluvčí hasičů.

Nejlépe si se svým scénářem poradili hasiči z Olomouckého kraje ze stanice Přerov, kteří tak obhájili své prvenství z předchozího ročníku soutěže a získali putovní pohár. Druhou příčku obsadili hasiči ze Zlínského kraje, a to konkrétně ze stanice Valašské Meziříčí. Bronzovou pozici obsadil se svým výkonem tým ze stanice Olomouc.   
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje