V soutěži JA Top Logo vyhráli žáci ze Vsetína

03.02.2021 09:35

VSETÍN/PRAHA – Ocenění za nejlepší vizuální identitu své studentské firmy ve Zlínském kraji získali žáci Střední školy Kostka ve Vsetíně. První ročník soutěže JA Top Logo prověřil grafické a prezentační dovednosti středoškoláků, kteří se v projektu JA Studentská Firma celý školní rok věnují reálnému podnikání. Pro vítěze krajských kol je připravena návštěva Evropského parlamentu ve Štrasburku pod záštitou europoslankyně Martiny Dlabajové.
Letos se středoškoláci v rámci realizace vlastní firmy navíc utkali v nové soutěži JA Top Logo, která je posunula dál v oblastech grafického designu a produkce reklamních videí. Ve Zlínském kraji zvítězilo u odborné porotylogo studentské firmy Glass2Go,která se věnuje prodejiv designových lahví.
„Soutěž JA Top Logo má za cíl mladé lidi v začátcích podnikání motivovat, ale i ukázat, jak důležitá je pro úspěch firmy její vizuální identita. Především logo společnosti je v současné době významnou součástí podoby jakékoliv firmy, proto jsme chtěli dát studentům v soutěži příležitost pochopit jeho náležitosti a naučit se s ním pracovat,“uvedl Martin Smrž, ředitel nevládní organizace JA Czech, která vzdělávací projekty a studentské soutěže organizuje.
V rolích porotců soutěže JA Top Logo se představili profesionálové z krajských firem, kteří studentům poskytli cennou zpětnou vazbu.
„Koncept propojení studentů ze středních škol a byznysmenů z krajských firem během pandemie posílil. Do soutěže se dobrovolně zapojilo celkem 77 lidí z velkých i menších podniků, soukromé i státní sféry, vrcholoví manažeři, zástupci krajských úřadů i pracovníci marketingových oddělení. Ti všichni poskytli studentům návodná hodnocení, co se jim povedlo a co je třeba ještě zlepšit a jak své aktivity změnit. Jedná se především o lidi z praxe, kteří mají vztah k regionu a chuť pomoci studentům v jejich rozvoji. Jim samotným pak účast v porotěpřináší dobrý vhled do myšlení a úvah mladé generace, který vítají jako součást svého rozvoje,“ popsal Martin Smrž.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: JA CZECH