V sobotu má ve Slováckém divadle premiéru komedie Perfect Days

16.09.2021 16:05

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Smutné dny končí, začínají Perfect Days. „Takový vzkaz posílají svým příznivcům divadelníci z Uherského Hradiště. Do repertoáru totiž zařadili stejnojmennou komedii a premiéry se po odkladu způsobeném koronakrizí konečně dočkají v sobotu 18. září. Režie se ujal Mikoláš Tyc, který ve Slováckém divadle už dříve režíroval crazy muzikál Hra o pyžama,“ informoval mluvčí divadla Josef Kubáník.
„Doufám, že hra divákům nabídne divákům nejen chytrou zábavu, ale že to bude také ona komedie lidských charakterů, která v postavách zrcadlí naše vlastní snažení a myšlení,“ přeje si režisér a zároveň přibližuje, na co se diváci mohou těšit.
„Barbs, hlavní postava hry, úspěšná kadeřnice s vlastním salónem a vlastní TV show, má téměř vše, co by si mohla přát, ale šťastná není. Blíží se její čtyřicáté narozeniny, jenže s exmanželem to na rodinné štěstí už nevypadá, vlastní matka jí veškeré mateřské tendence důrazně rozmlouvá a nejlepší kamarádka už má dvě pubertální dcery a úplně jiné starosti. Ale Barbs se prostě nevzdává a její touha poprat se se životem, její optimismus a víra v to, že se to přece všechno dá nějak vyřešit – to je tak nadějné a tak povzbuzující, že nám to do téhle doby může dodat tolik potřebnou energii. Tahle hra dává naději, že se vše dá zvládnout, když si člověk udrží otevřené oči a otevřené srdce a neztratí nadhled,“ prozradil Mikoláš Tyc.
Hru skotské dramatičky Liz Lochhead v Česku proslavil stejnojmenný film Alice Nellis s Ivanou Chýlkovou, Vojtou Kotkem nebo Zuzanou Bydžovskou v hlavních rolích. Ve Slováckém divadle se představí Tereza Novotná, David Vaculík, Pavel Šupina, Irena Vacková, Josef Kubáník a jako host Monika Maláčová.
Právě Terezu Novotnou obsadil režisér do role Barbary. S jakým očekáváním půjde oblíbená herečka odehrát premiéru Perfect Days? „Dát do toho všeho tak akorát, co nejméně toho pokazit, co nejvíc si užít reakcí publika, ale ne zas moc, udělat radost spolutvůrcům inscenace, obstát před rodinou klakou, nezakopnout v zákulisí, nesplést si scény... Brrr, toho je,“ svěřila se herečka.
Premiéra komedie Perfect Days proběhne v sobotu 18. září od 19.00 hodin, do konce září jsou pak na programu další tři reprízy.

Vlastimil Langer
Zdroj: Slovácké divadlo
David Vaculík a Tereza Novotná. Foto: Marek Malůšek