V rožnovském íčku nově seženete porcelánový hrnek s folklorním motivem

16.07.2021 12:38

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Turistické informační centrum v Rožnově pod Radhoštěm opět rozšiřuje nabídku originálních suvenýrů.
„Novinkou letošní sezóny je porcelánový hrnek s podšálkem s folklorním motivem vycházejícím z tradičních modrotiskových vzorů. Hrnek s podšálkem v dárkové krabičce je k dostání za 249 korun,“ informoval destinační manažer rožnovské radnice Marek Havran.   

Porcelánové hrnky, vyrobené v české porcelánce Thun, jsou zajímavým tipem na dárek pro všechny milovníky a milovnice kávy a čaje. „Květinový motiv, který zdobí hrnek i podšálek, je inspirován vzorem z tiskařské formy určené k výrobě modrotisku, materiálu typického pro tento kraj,“ uvedla pracovnice rožnovského „Íčka“ Tereza Foukalová.

Hrnek je ideální doplnit například Rožnovským bylinným thé, sypaným čajem z beskydských bylin, a lázeňskými oplatky s různými příchutěmi, rovněž k zakoupení v Turistickém informačním centru na Masarykově náměstí.

Veškeré informace k informačnímu centru v Rožnově pod Radhoštěm najdete na turistickém webu města www.visitroznov.cz, případně také facebooku informačního centra zde.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: TIC Rožnov pod Radhoštěm