V Rožnově zasedal strategický výbor

28.01.2023 07:22

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - V Rožnově pod Radhoštěm proběhlo první zasedání Strategického výboru města. Jeho členové prodiskutovali důležité investice ve městě pro tento rok.
„Na prvním jednání ve středu 25. ledna se setkali členové Strategického výboru města. Výbor funguje jako poradní orgán zastupitelstva města a projednává strategická rozhodnutí v Rožnově. Město má schválený Strategický plán rozvoje města do roku 2030, podle kterého se bude řídit jeho rozvoj v příštích letech. Poutavou formou je zpracován do videa, které je možné zhlédnout zde,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
Členové výboru na setkání probrali investiční akce pro letošní rok, mezi které bezesporu patří například nákup Společenského domu a jeho budoucí využití. „Velkým tématem byly také investice do energetických úspor ve výši 81 milionů Kč, které město zvažuje investovat formou financování tzv. EPC. Otevřeně se diskutovalo nad rekonstrukcí kašny na náměstí nebo otázkou nákupu sportovní haly či budovy internátu od Zlínského kraje pro vybudování bytového domu pro občany. V plánu je také příprava projektů k cyklostezkám nebo parkovištím,“ řekla mluvči.
„Směřujeme k tomu, aby se v Rožnově lidem dobře žilo. Chceme atraktivnější náměstí, vytvořit prostory pro spolkovou činnost nebo zázemí pro sport. Nově přineseme Dny města – oslavu města a Rožnováků nebo zavedeme tradici vánočních trhů. Směřujeme k tomu, aby město bylo co nejvíce bezpečné. Chceme posílit kamerový systém, modernizovat krizové hlásiče, řešit bezpečnost cyklistů nebo pohlídat vybudování bezpečné světelné křižovatky výjezdu z průmyslového areálu na I/35. Chceme občanům život ve městě zjednodušit – zvýšit kapacity parkovacích míst nebo zjednodušit dopravu po městě. Děkuji kolegům za přípravu a velmi kvalitní a věcnou diskusi při hledání nejlepšího řešení,“ dodal na závěr starosta města Jan Kučera.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm