V Rožnově se vedení města snaží získat potřebné lékaře

22.03.2023 09:16

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Město Rožnov pod Radhoštěm řeší nedostatek některých odborných lékařů. Jelikož občané musí často využívat lékařskou péči v jiných městech je rozhodně žádoucí mít více odborných lékařů v Rožnově a umožnit jim zde provozování praxe.
„Rada města schválila návrhy na vyhlášení výběrového řízení na lékaře v oboru dermatovenerologie, dětské a dorostové psychiatrie, dětský klinický psycholog, neurologie, zubní lékař, urologie a všeobecné praktické lékařství,“ informovala Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
„Chceme, aby se lidem v Rožnově dobře žilo, a k tomu rozhodně patří dostupná lékařská péče. Víme, že máme několik lékařů ve vysokém věku a může se stát, že odejdou do penze. Potřebujeme být na tuto chvíli nachystaní. Na radě jsme tedy projednali návrhy na vyhlášení výběrových řízení. Touto cestou jsme již získali zájem zubaře, který bude v Rožnově otevírat ordinaci v září, a doufám, že obdobně úspěšní budeme i s lékaři v dalších oborech,“ řekl starosta města Jan Kučera s tím, že město chce zvyšovat atraktivitu Rožnova pro lékaře. „V Rožnově plánujeme i rekonstrukci polikliniky, což můžeme být i jedním z důvodů, proč by lékaři měli ordinovat právě u nás,“ dodal starosta na závěr s tím, že návrhy na vyhlášení výběrového řízení budou podány ke Krajskému úřadu Zlínského kraje.

Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm

Ilustrační foto: Archiv SNZK