V Rožnově se opraví poslední úsek silnice přes Tylovice, Hážovice

22.06.2022 07:59

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Několikaleté úsilí silničářů o rekonstrukci souvislé silniční trasy v Rožnově pod Radhoštěm přes lokality Tylovice, Hážovice bude letos završeno. Poslední část o délce 488 metrů se začne stavebně upravovat letos v červenci s dokončením ještě v tomto roce. Pro motoristy bude platit v rekonstruovaném úseku částečná uzavírka - střídavý provoz v jednom jízdním pruhu bude řízen světelnou signalizací.
„Souběžně s touto stavbou budou prováděny stavební práce města (stavba splaškové kanalizace, přeložka veřejného osvětlení, úpravy oplocení, betonové obruby podél silnice, chodník, připojení místních komunikací a úpravy zpevněných ploch),“ uvedl tiskový pracovník ŘSZK Vojtěch Cekota.
Zhotovitelem stavby bude firma COMMODUM, spol. s r. o., z Valašské Bystřice. Smluvní cena za tuto zakázku činí 8,642 milionu korun (vč. DPH). Stavba bude financována Zlínským krajem prostřednictvím ŘSZK. Stavební práce a dopravní omezení budou zahájeny začátkem července a ukončeny v podzimním období.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Ředitelství silnic Zlínského kraje