V Rožnově pokračuje příprava revitalizace sídliště Koryčanské Paseky

16.02.2023 07:23

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Komplexní revitalizace sídliště Koryčanské Paseky je rozdělena na několik etap. Projektová dokumentace k té první by měla být dokončena v letošním roce. Odhadované náklady na revitalizaci první etapy sídliště jsou cca 40 milionů Kč.
„V úterý 7. února se na rožnovské radnici setkali zástupci města a Atelieru per partes, kteří zpracovávají projekt revitalizace sídliště Koryčanské Paseky. V současné době se pracuje na dokončení projektové dokumentace k první etapě komplexní revitalizace,“ informovala Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí.
Na jednání zástupci Atelieru per partes představili změny v projektu, které byly zapracovávány na základě požadavků občanů z dané lokality. Diskutovalo se téma dopravy, modrozelené infrastruktury i parkování. Odhadované náklady na tuto etapu jsou ve výši 40 milionů Kč. „V letošním roce chceme mít dokončenou projektovou dokumentaci k první etapě tak, abychom v případě vypsání dotací mohli okamžitě podat žádost a získat tak finanční prostředky na danou etapu revitalizace. Souběžně se také pracuje na studii k parkovacímu domu, který by mohl v dané lokalitě vyřešit problematiku parkování,“ uvedla místostarostka města Markéta Blinková.

Vlastimil Lsanger