V Rožnově pod Radhoštěm hořela v sobotu galvanovna

22.10.2023 07:49

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM – K požáru galvanovny v Rožnově pod Radhoštěm vyjížděly v sobotu 21. října po půlnoci jednotky profesionálních i dobrovolných hasičů. Za necelé čtyři hodiny byl požár zlikvidován. Zásah se obešel bez zranění, příčina vzniku požáru a výše škody je v šetření hasičů a Policie ČR.
„Jako první se na místo dostavila jednotka města Rožnova pod Radhoštěm a po ní hasiči z centrální stanice Valašské Meziříčí. Hasiči zjistili, že se jedná o požár galvanovny o ploše asi třicet krát dvacet metrů. Na místo události dorazil územní řídící důstojník, který převzal velení zásahu. Byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu a hašení probíhalo pomocí C proudů a výškové techniky,“ informoval David Martinec z HZS Zlínského kraje.
Na místě zasahovalo třináct jednotek. Byla povolána i chemická laboratoř z Frenštátu pod Radhoštěm pro případné měření koncentrací škodlivin. Díky rychlému zásahu byla ve tři čtvrtě na dvě vyhlášena lokalizace požáru, snížen stupeň požárního poplachu na druhý a zredukován počet zasahujících jednotek.
 O půl čtvrté ráno velitel zásahu vyhlásil likvidaci požáru.

Vlastimil Langer

Zdroj: HZS Zlínského kraje
Foto z místa požáru: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm