V Rožnově pod Radhoštěm hořela garáž, plameny ohrožovaly i rodinný dům

16.02.2022 16:03

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Pár minut po šesté hodině ranní se dnes k požáru garáže v rodinném domě v Rožnově pod Radhoštěm sjelo šest jednotek hasičů a byl vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Předběžná škoda činí téměř milion korun, uchráněný majetek dva a půl milionu. Příčinu vzniku požáru zjišťuje vyšetřovatel hasičů.
„Při příjezdu hasičských jednotek hořela garáž ve spodní části domu. Plameny šlehaly ven a ničily nejen vnitřní část garáže, ale i venkovní opláštění domu a okno. Uvnitř domu se v době vzniku požáru nacházelo šest lidí, kteří utekli ven do bezpečí. Majitel domu se snažil požár uhasit hadicí. To se mu však nepodařilo. A jako jediný skončil v péči přivolané posádky zdravotnické záchranné služby, neboť se nadýchal kouře, valícího se z garážových prostor,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
K likvidaci požáru hasiči použili dva útočné proudy vody a během krátké chvíle měli požár pod kontrolou. Další hasiči prohledali dům, aby zkontrolovali, zda se uvnitř opravdu už nikdo nenachází a není ohrožen na životě, protože dům byl silně zakouřen. K odvětrání použili dvě přetlakové ventilace.
„Při ohledání budovy hasiči zjistili, že požár se nerozšířil z garáže do dalších prostor. Na závěr hasiči kontrolovali termokamerou požárem zasažené prostory a dohašovali skrytá ohniska. Požár zničil celou garáž a věci v ní uskladněné. Likvidaci požáru vyhlásil velitel zásahu krátce před osmou hodinou ranní a začal postupně posílat jednotky zpět na základny. Na dohlídku si povolal místní jednotku z Tylovic, která společně s hasiči z Rožnova pod Radhoštěm kontrolovala celé dopoledne poškozený dům,“ dodala tisková mluvčí.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraj
e