V Rožnově budou žáci chodit do škol pěšky

26.05.2024 08:01

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Žáci základních škol v Rožnově pod Radhoštěm se i letos mohli aktivně zapojit do celorepublikové květnové výzvy Do školy na kole. Kromě této výzvy město Rožnov pod Radhoštěm organizuje i výzvu Pěšky do školy, která proběhne již v příštím týdnu. Pro děti, které v určených dnech dorazí do školy pěšky, bude před školou připravena zdravá snídaně a drobný dárek. 

„Cílem celorepublikové výzvy je motivovat co nejvíce studentů a studentek, aby jako dopravní prostředek po městě používali jízdní kolo, koloběžku nebo jakoukoli udržitelnou formu dopravy včetně běhu a chůze. Do školy na kole je výzvou pro studenty od 16 let. Mladší studenti a studentky se mohou zapojit se souhlasem rodičů. Je to týmová výzva pro všechny, kteří sestavili tým o minimálně dvou a maximálně pěti členech, a pravidelně spolu se spolužáky a spolužačkami dojíždí během května do školy na kole, koloběžce, chodí pěšky nebo běhají. Kromě této výzvy město Rožnov pod Radhoštěm organizuje i výzvu Pěšky do školy,“ uvedla Petra Graclíková, rožnovská tisková mluvčí. 
„Jako poděkování studentům, žákům i rodičům za zapojení do aktivity jsme ve spolupráci s jednotlivými školami naplánovali den, kdy se pokusíme zpříjemnit rodičům i dětem ranní příchod do školy zdravou snídaní, teplým nápojem a jako dárek pro děti máme připraveny reflexní prvky. Pro rodiče připravíme kávu a edukativní materiály, které mohou pomoci ke zvýšení informovanosti o udržitelné dopravě a snížení počtu aut před školami,“ sdělila Hana Ondruchová, koordinátorka projektu.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm