V příštím volebním období bude v Rožnově pod Radhoštěm opět 21 zastupitelů

02.08.2022 10:26

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Stejně jako ve stávajícím volebním období bude i v tom dalším v Rožnově pod Radhoštěm pravidelně zasedat v zastupitelstvu města 21 zastupitelů. Volby do zastupitelstva města proběhnou letos ve dnech 23. a 24. září.
„Zastupitelstvo obce je složeno z členů zastupitelstva obce, jejichž počet na každé volební období stanoví v souladu se zákonem o obcích zastupitelstvo obce nejpozději do 85 dnů přede dnem voleb do zastupitelstev v obcích. Vzhledem k tomu, že ve srovnání s volebním obdobím 2018 – 2022 nedošlo k žádným výrazným změnám ani co do počtu obyvatel a ani co do velikosti územního obvodu města Rožnov pod Radhoštěm, bylo navrženo zůstat u počtu 21 členů zastupitelstva města,“ uvedla právnička z odboru kanceláře starosty Hana Bočková.
„Zastupitelstvo města při stanovování počtu členů zastupitelstva přihlíží zejména k počtu obyvatel a velikosti územního obvodu. K rozhodnému datu 1. 1. 2022 měl Rožnov pod Radhoštěm celkem 16 077 obyvatel (zdroj: ČSÚ). Město Rožnov pod Radhoštěm tak spadá do kategorie obcí s počtem obyvatel nad 10 tisíc do 50 tisíc obyvatel, pro kterou stanoví zákon počet členů zastupitelstva v rozmezí od 15 do 35 členů,“ upřesnila Hana Bočková.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm

Ilustrační foto radnice: Archiv SNZ