V policejní cele skončil muž, který střílel na svého soka plynovou pistolí

11.01.2023 08:16

VIZOVICKO - Dramatické chvíle zažil v pondělí 9. ledna odpoledne čtyřiatřicetiletý muž z obce u Vizovic, na kterého při jízdě autem střílel bývalý přítel jeho kamarádky. „Policisté pětatřicetiletého agresivního muže, který byl pravděpodobně pod vlivem drog, vypátrali, zadrželi a umístili do policejní cely. Ve zkráceném přípravném řízení mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví a nebezpečné vyhrožování. Zbraň, která byla plynová, jak vyšlo najevo, zajistili pro účely trestního řízení,“ informovala Monika Kozumplíková, policejní mluvčí
Tento incident nebyl první. Agresivní muž střílel poprvé po svém sokovi již o Silvestrovské noci. Tehdy měl také napadnout svou bývalou přítelkyni. Ani jeden z účastníků tento incident policistům neoznámil. Učinili tak až v pondělí, protože mají pocit, že se mužova agresivita stupňuje. Že se jedná o plynovou pistoli, samozřejmě nevěděli.
„Útočník po svém zadržení přiznal, že užil pervitin, ale test na přítomnost alkoholu i drog odmítl, stejně jako lékařské vyšetření. Svou vinu popřel. Policistům tvrdil, že střílel pouze do vzduchu a na nikoho nemířil. Z provedeného prověřování ale vyplývá opak. Gumovým projektilem poškodil vozidlo a způsobil na něm škodu za sedm tisíc korun,“ sdělila policejní mluvčí. 
Za dva trestné činy hrozí recidivistovi, který má v rejstříku trestů tři záznamy za násilnou trestnou činnost, v případě jeho odsouzení trest odnětí svobody až na tři roky.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje