V Pačlavicích byly slavnostně otevřeny nové prostory sociálních služeb

29.06.2021 11:04

ZLÍNSKÝ KRAJ – Na zámku v Pačlavicích na Kroměřížsku byly ve čtvrtek 24. června slavnostní otevřeny nové prostory sociálních služeb za účasti hejtmana Radima Holiše, statutární náměstkyně hejtmana Hany Ančincové, náměstkyně hejtmana Olgy Sehnalové a předsedkyně Sociálního výboru Zastupitelstva Zlínského kraje Aleny Gajdůškové.
„Financování sociální oblasti je důležité a vedení Zlínského kraje bude i nadále usilovat o to, aby se posílily finance, které půjdou právě do této oblasti. Nepůjdou tam bohužel v takovém množství, v jakém bychom si přáli teď hned. Peníze chceme poslat do celého území našeho kraje a podpořit i další sektory, například zdravotnictví,“ sdělil hejtman Zlínského kraje Radim Holiš.
V letech 2016 až 2017 proběhla první etapa rekonstrukce objektu Sociálních služeb Pačlavice. Druhá etapa rekonstrukce byla zahájena v květnu 2019. Během dvou let došlo k nástavbě oddělení vedle kuchyně, vybudování kanalizace, vodovodu, oplocení a komunikace. Souběžně probíhala výstavba nové budovy, která byla dokončena v roce 2020 a následovala rekonstrukce spodního patra zámku v Pačlavicích, která byla dokončena v dubnu letošního roku.
Celkové náklady na realizaci všech tří objektů Sociálních služeb Pačlavice byly vyčísleny na 60,16 milionů korun. Největší měrou se na financování podílelo Ministerstvo práce a sociálních věcí, a to částkou 37,69 milionu korun. Zlínský kraj přispěl 5,5 milionu korun a obec Pačlavice dofinancovala projekt sumou 16,96 milionu korun,“ vypočítala krajská tisková mluvčí Soňa Ličková.
„V nových prostorách na zámku v Pačlavicích najde 14 klientů sociálních služeb opravdu krásné a moderní zázemí. Věřím, že se jim tady bude líbit a ráda bych poděkovala všem zaměstnancům za to, že zvládli náročné období během rekonstrukce a stěhování klientů,“ doplnila statutární náměstkyně hejtmana Hana Ančincová, zodpovědná za oblast sociálních věcí.   

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj