V otrokovické galerii vystaví svá díla polský výtvarník

26.09.2021 08:14

OTROKOVICE - Eugeniusz Józefowski, malíř, kreslíř, fotograf, tvůrce knih o umění, uvede svoji výstavu s názvem Čekání na správnou chvíli v Městské galerii Otrokovice v pondělí 27. září v 18 hodin, vstup je zdarma. Informaci sdělila tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.

Eugenius Józefowski se narodil v roce 1956. Profesor výtvarných umění dokončil studium na Institutu výtvarných umění na Univerzitě Marie Curie Skłodowké v Lublinu a získal diplom v oboru grafického umění.

Věnuje se vědecké a umělecké činnosti. Měl více než osmdesát samostatných výstav v Polsku, Německu nebo Dánsku a účastnil se několika stovek národních i mezinárodních výstav. Pořádal více než 380 tvůrčích dílen v oblasti vizuální tvorby. Působí na Akademii výtvarných umění Eugeniusza Gepperta ve Vratislavi. Je autorem 66 vědeckých publikací, včetně několika monografií z 21 populárně naučných, 124 katalogů z výstav nebo 13 katalogů z tvůrčích dílen. Je držitelem mnoha významných ocenění.

„Navštívit výstavu je možné až do 24. října. Městská galerie Otrokovice je otevřena, kromě pondělí, každý den od 14 do 18 hodin,“ dodala Romana Pastuszková.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice