V nočních hodinách vyjely do Hřenska další dva hasičské odřady

01.08.2022 17:49

ZLÍNSKÝ KRAJ – Další dva odřady hasičů Zlínského kraje odjely v noci z neděle na pondělí 1. srpna pomoci kolegům v Hřensku.  
„První odřad odjel o půlnoci ve složení z dobrovolných jednotek (SDHO) z Jablůnky s jednou automobilovou stříkačkou (CAS) s osádkou členů sboru 1+3, ze Zašové s CAS s osádkou 1+3, z Kroměříže s jedním dopravním automobilem (DA), který vezl požární stříkačku i hadice a osádku 1+3 i z Hošťálkové DA, který vezl čtyřkolku a osádku 1+1,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
Druhý odřad odjel dnes ve 3:04 hodin ve složení autobus s 19 příslušníky HZS na vystřídání odřadu z 29. července a dále dobrovolné jednotky z Babic s CAS s osádkou 3+1, z Vlčnova s CAS s osádkou 3+1 a ze Štípy DA s osádkou 1+0.
„K situaci v Hřensku máme od velitele odřadu informace, že v sobotu 30. července popíchal hmyz jednoho kolegu z Karolinky. Muž byl ošetřen zdravotníky a je v pořádku. K zranění ostatních nedošlo. Technika SDHO Karolinka měla technické problémy, které řeší servis Tatry, který je také v Hřensku. Podmínky hašení jsou náročné. Někdy musí být hasičům do určitých míst zakázán vstup a dotčený prostor hasí jen letecká technika?“ poskytl další informace Roman Žemlička s tím, že střídání dalšího odřadu je plánované na středu 3. srpna.

Vlastimil Langer
Zdroj: HZS Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZ