V Nivnici boural silně opilý řidič

17.07.2021 07:06

NIVNICEŘízení osobního vozidla nezvládl ve čtvrtek 15. července dopoledne krátce před půl desátou v Nivnici na Uherskobrodsku devětačtyřicetiletý muž. Není také divu, v krvi mu koloval alkohol, nadýchal totiž 3,59 promile.

„Muž za volantem renaultu jel ulicí Sídliště. Při odbočování vlevo do ulice Nová Čtvrť vyjel mimo cestu a vjel na parkoviště, kde narazil do zaparkovaného automobilu Ford Mondeo. Vyvázl při tom bez zranění. Dopravním policistům, kteří nehodu vyšetřovali, přiznal, že ráno popíjel tvrdý alkohol. Ten mu ale došel a tak se vydal autem do obchodu, aby si mohl dokoupit další. S naměřenou hodnotou souhlasil. Další jízdu jsme podnapilému řidiči zakázali. Rovněž jsme mu zadrželi řidičský průkaz,“ informovala policejní mluvčí Simona Kyšnerová. 

Na obou vozidlech vznikla škoda šedesát tisíc korun. Nehodou se i nadále zabývají uherskohradišťští dopravní policisté. Muž je nyní podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

Vlastimil Langer

Zdroj: Policie Zlínského kraje
Ilustrační foto: Archiv SNZ