V Nezdenicích shořely dvě hospodářské budovy

06.03.2022 11:19

NEZDENICE - Druhý stupeň požárního poplachu vyhlásil v sobotu 5. března večer velitel hasičských jednotek, které zasahovaly u požáru dvou hospodářských budov v obci Nezdenice na Uherskohradišťsku. Nikdo nebyl zraněn, odhadnutá škoda představuje půl milionu korun, hasiči uchránili hodnoty za sedm milionů korun.
„V 18 hodin na místo hlášeného požáru postupně vyjeli profesionální hasiči ze stanic Uherský Brod a Slavičín a dobrovolné jednotky z Bánova, Bojkovic a Nezdenic. Při příjezdu prvních jednotek byly požárem zasaženy dvě hospodářské budovy v zahradách rodinných domů,“ uvedla tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
K uhašení požáru hasiči použili čtyři hasební proudy vody. V 18.30 hodin měli požár pod kontrolou a velitel zásahu vyhlásil lokalizaci. Hasiči budovy kontrolovali termokamerou, rozebrali konstrukce střechy objektů a dohašovali skrytá ohniska.
„Následně s pomocí bagru vyvezli z budov uskladněné věci jako například seno, uhlí, dřevo a venku vše prolili vodou, aby nedošlo k opětovnému rozhoření. Ve 20.17 hodin vyhlásil velitel zásahu likvidaci požáru,“ dodal mluvčí. Příčinou vzniku požáru se zabývá vyšetřovatel hasičů.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje