V neděli se slavnostně rozsvítí první svíčka na adventním věnci ve Valašských Kloboukách

26.11.2022 07:37

VALAŠSKÉ KLOBOUKY – Nejkrásnější svátky v roce se blíží a nastávající neděle bude ve znamení začínajícího adventu. „Ve Valašských Kloboukách budeme moci pozorovat postupné rozžínání svící na velkém adventním věnci, který bude zdobit nádvoří podnikatelského inkubátoru. Jeho první svíčku slavnostně rozsvítíme v neděli 27. listopadu v 17 hodin, hned poté, co věnec požehná valašskokloboucký děkan P. Pavel Macura. Adventní podvečer zpříjemní také kloboucká schola,“ informovala Lenka Zvonková, tisková mluvčíí kloboucké radnice.

„Přijměte naše pozvání a přijďte se svými blízkými prožít pěkný okamžik slavnostního rozsvícení první svíčky na našem městském adventním věnci. Může to býtnejen příležitost k podvečerní procházce a setkání, ale hlavně ke krásnému zahájení adventní doby, která by pro nás a naše rodiny neměla být synonymem shonu a hektických příprav, ale především radostného očekávání a uvědomění si pravého rozměru a významu vánočních svátků,“ pozval obyvatele města i místních částí starosta Josef Bělaška.

„Pokud si tradici podvečerních adventních vycházek zachováte, pak vás centrum Valašských Klobouk od nadcházejícího týdne jistě potěší vánočním stromem a světelnou výzdobou, kterou letos obohatí i několik novinek,“ dodala tisková mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Valašské Klobouky