V Mateřské škole 1. máje 864 je otevřena nová třída pro ukrajinské děti

01.05.2022 07:11

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Mateřská škola 1.máje 1153 otevřela na svém detašovaném pracovišti 1. máje 864 novou třídu pro ukrajinské děti, která nese název Rybičky. „Třída byla zřízena místo tělocvičny a na přestavbě prostoru se finančně podílel nejen zřizovatel, tedy město Rožnov pod Radhoštěm, ale také firma NXP Semiconductors Czech, která poskytla darem potřebné vybavení třídy. Aktuálně novou třídu pravidelně navštěvuje 15 dětí,“ informoval tisková mluvčí rožnovské radnice Petra Graclíková.

Novou třídu místo bývalé tělocvičny od úterý 19. dubna navštěvuje 15 ukrajinských dětí. S dětmi jsou v této třídě dvě pedagogické pracovnice, jedna česká a jedna ukrajinská.
„Rekonstrukce si vyžádala nové sociální zázemí, vymalování třídy a šatny, natření vestavěného nábytku a obložení stěn, nový koberec, nový nábytek do třídy i šatny, nová lehátka i hračky. Celková finanční náročnost rekonstrukce činí 350 tisíc Kč. Stavební práce ve výši 150 tisíc korun hradilo město Rožnov pod Radhoštěm, vybavení nové třídy v hodnotě 200 tisíc poskytla darem firma NXP Semiconductors Czech,“ řekla tisková mluvčí.
„Jsem rád, že se rekonstrukce povedla v tak krátkém čase a mohli jsme novou třídu pro ukrajinské děti otevřít co nejdříve. Chtěl bych poděkovat paní ředitelce MŠ 1. máje 1153 Janě Vaškové a také zástupkyni ředitelky pro detašované pracoviště 1. máje 864 Kristýně Maňáskové, nejen za přípravu na rekonstrukci. Vážím si pomoci všech, kteří se na vybudování podíleli a oceňuji také vybavení, které jsme obdrželi darem od firmy NXP. Věřím, že se dětem v nové třídě bude líbit,“ uvedl starosta města Jiří Pavlica.

Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm