V Kunovicích řidiči nově jezdí po zrekonstruovaném průtahu

10.08.2022 09:02

ZLÍNSKÝ KRAJ – V Kunovicích na Uherskohradišťsku byl v pondělí 8. srpna slavnostně otevřen zrekonstruovaný průtah silnice I/55 vedoucí centrem města. Úsek dlouhý 1,2 kilometru byl částečně rozšířen, dostal nový povrch, upraveny byly křižovatky i souběžné trasy pro pěší a cyklisty.
„Modernizovaný průtah Kunovic přinese vyšší bezpečnost všech účastníků silničního provozu včetně chodců a cyklistů. Posílena byla i jeho kapacita, která byla již dlouho nevyhovující a způsobovala zejména v pracovních dnech opakující se dopravní zácpy a také vyšší nehodovost,“ uvedl náměstek hejtmana Zlínského kraje pro dopravu Radek Doležel.
Rekonstrukce průtahu, zahájená loni v červenci, přišla na 116 milionů korun bez DPH. „Investorem stavby bylo Ředitelství silnic a dálnic ČR. To do budoucna počítá s obchvatem Kunovic, od nějž lze očekávat výrazné zklidnění silničního provozu v centru města.
Silnice I/55 je významnou dopravní tepnou severojižního směru, která na svém tahu napříč třemi kraji prochází řadou měst a obcí,“ dodala Soňa Ličková, krajská tisková mluvčí.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Zlínský kraj