V Kroměříži pojede MHD od pondělí 1. března v prázdninovém provozu

28.02.2021 08:22

KROMĚŘÍŽ - Kroměřížská radnice omezuje kvůli nouzovému stavu a opatřením souvisejícím s pandemií koronaviru provoz městské hromadné dopravy. Od pondělí 1. března přechází do prázdninového provozu.
„Reagujeme na rozhodnutí vlády, kterým se mimo jiné uzavírají mateřské a základní školy, což znamená významný úbytek cestujících,“ vysvětlil starosta Jaroslav Němec.
Na zastávkách lidé spoje, které pojedou, najdou ve žlutě podbarveném sloupečku s označením „pracovní den školní prázdniny“. Při hledání v kapesních jízdních řádech nepojedou spoje s označením 10 – Nejede od 1. 7. do 31 .8. 2021.
 „Víkendový provoz zůstává bez omezení, pouze nepojede nedělní posilový spoj pro studenty, a to linka číslo 6 s odjezdem ve 20:40 z nádraží,“ doplnil Jaroslav Černý, vedoucí provozu MHD ve společnosti Kroměřížské technické služby, která MHD ve městě provozuje.
Co se linek týče, páteřní okružní linky 4 a 6 zůstávají kromě dvou spojů bez omezení, na lince 5 nepojede jeden školní spoj. Omezení se výrazněji dotkne linek 1, 2, 7 a 8. Prázdninový provoz potrvá do odvolání. Vláda avizovala, že opatření zahrnující uzavření mateřských a základních škol budou platit první tři březnové týdny.
„Cestující v MHD musejí mít podle opatření vlády ve vozidlech i na zastávkách nasazený respirátor,“ zdůraznil Jan Vondrášek, tiskový mluvčí kroměřížské radnice.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Kroměříž

.