V Kroměříži hořela kotelna

28.01.2022 07:07

KROMĚŘÍŽ – Škodu předběžně vyčíslenou na 400 tisíc korun způsobil ve čtvrtek 27. ledna večer požár kotelny v areálu firmy úpravy zeleně v Kroměříži. Nikdo nebyl zraněn, příčina vzniku požáru zůstává v šetření hasičů.
„Oznamovatel požáru nám v 17:37 hodin sdělil, že vidí kouř z oken jedné z budov v areálu v ulici Albertova. Uvnitř budovy prý vidí plameny a neví, jestli se v budově nalézá nějaká osoba. Požární poplach byl vyhlášen jednotkám profesionálních i dobrovolných hasičů z Kroměříže,“ informoval Roman Žermlička z HZS Zlínského kraje.
Na místo hlášeného požáru se dostavily všechny základní složky integrovaného záchranného systému. Hasiči v dýchacích přístrojích zjistili, že hoří štěpka v kotelně. „Abychom se do kotelny dostali, museli jsme vypáčit dveře. Prostor v kotelně byl silně zadýmený. V kotelně se nenalézala žádná osoba. K odvětrání prostoru jsme použili přetlakový ventilátor. Uzavřeli jsme přívod plynu do kotelny a vypnuli hlavní jistič elektro. K uhašení požáru jsme nasadili dva proudy vody. Následně jsme provedli kontrolu v půdním prostoru a měřili teploty stavebních konstrukcí termokamerou,“ popsal mluvčí hasičů.
Díky včasnému oznámení a zásahu hasiči ušetřili majetek za 400 tisíc korun.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto z místa požáru: HZS Zlínského kraje