V jubilejním roce barumky slaví i její generální partner

26.08.2021 08:47

ZLÍN - Jedna z nejstarších soutěží v rally na evropském kontinentu ponese i při jubilejním padesátém ročníku v názvu společnost Continental Barum s.r.o. Generálním partnerem přehlídky rychlých vozů na východě Moravy je od samého začátku, tedy od roku 1971.
„V letošním roce se nám potkala dvě výročí. Jednak se uskuteční jubilejní padesátý ročník barumky, jednak v Continental Barum slavíme 150. výročí založení koncernu Continental AG, do něhož naše společnost patří,“ zmínil Libor Láznička, jednatel společnosti Continental Barum s.r.o. Významného jubilea se dočká v příštím roce také otrokovický závod. Od otevření pneumatikárny uplyne přesně padesát let.
„Je pro nás velkou ctí, že po celou historii Barum Czech Rally Zlín jsme generálním partnerem tohoto prestižního závodu. Že nás čeká výjimečný ročník, poznám ještě dřív, než vyjdou oficiální startovní listiny. Oba pánové Regnerové mě vždy navštíví a každý rok požadují víc a víc místa pro servisní zónu,“ řekl Láznička. Barumce popřál, aby vzkvétala a nepostihl ji loňský scénář, kdy kvůli pandemii koronaviru musel být jubilejní padesátý ročník odložen.
„Rok 2020 byl opravdu velmi špatný. Doufejme, že se bude situace stabilizovat a průběh soutěže v těchto trochu ztížených podmínkách bude pro všechny zajímavý a pro diváky zážitkem. Věřím, že se příští rok opět setkáme v sídle naší společnosti – před 51. ročníkem barumky,“  dodal Libor Láznička.
Koncern Continental AG byl založen 8. října 1871 v německém Hannoveru pod názvem Continental–Caoutchouc&Gutta-Percha-Compagnie. Na konci třicátých let dvacátého století došlo k otevření jeho hannoverské továrny na pneumatiky. Továrna Barum v Otrokovicích se stala součástí Continental Group v roce 1993.
Padesátý ročník barumky je pevnou součástí evropského šampionátu i SONAX Mistrovství České republiky v rally. „Chceme uspořádat kvalitní a zajímavý závod. Jsme velmi rádi, že jsme schopni splnit loňský slib fanouškům. Rally bez nich pořádat nechceme, protože právě divácká návštěvnost dodává zlínské rally správnou atmosféru, za kterou jim děkujeme,“ sdělil Miloslav Regner, dlouholetý ředitel Barum rally.
Další informace jsou na www.czechrally.com a a na oficiálních profilech facebooku, instagramu a twitteru.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Barum Czech Rally Zlín