V jednu chvíli strážníci bojovali o lidský život, zanedlouho krotili divokou párty

15.01.2021 13:49

ZLÍN - Krátce po osmé hodině večerní se v pondělí 4. ledna na služebnu okrsku Jižní Svahy dostavili dva dospělí bratři, kteří měli obavu o zdraví svého 84letého tatínka. Hlídce uvedli, že se jej nedaří zkontaktovat prostřednictvím mobilního telefonu a současně nereaguje ani na zvonění a klepání na dveře bytu.
„Strážníci následně zjistili, že se uvnitř bytu svítí a když ani na jejich klepání nikdo uvnitř nereagoval, vstoupili za pomocí další hlídky MP Zlín přes balkón dovnitř. Zde pak nalezli seniora, který nevykazoval známky života. Přesto ihned započali resuscitaci, v níž vytrvali až do okamžiku, kdy lékař zdravotnické záchranné služby konstatoval smrt,“ sdělil Pavel Janík, zástupce ředitele MP Zlín.
V hluboké noci, jen pár minut po druhé hodině, byla stejná hlídka přivolána do bytového domu, odkud se rozléhal hlasitý hluk a křik. „V tomto případě strážníci zjistili, že se v jednom z bytů nachází dva muži a dvě mladé ženy, mezi nimiž došlo ke konfliktu. Jeden z nich si totiž pozval svoji sestru a ta se dostavila společně se svojí kamarádkou. Aby zábava hladce plynula, alkohol tekl
„Z nějakého důvodu nabyla dojmu, že se jí v nestřežený okamžik zmocnila právě sestra uživatele, které vzápětí věnovala dva údery pěstí do obličeje, poté rozházela po bytě různé věci a vyzvracela se v kuchyni?“ popsal další událost Janík.
Výpovědi všech přítomných se v zásadě shodovaly, a když byly zvratky uklizeny a situace zklidněna, následovalo orientační vyšetření na ovlivnění alkoholem. Přístroj vykázal hodnoty od 2,2 po 3,4 promile u všech zúčastněných.
„Poté byla překvapivě nalezena také „ztracená“ peněženka pod matrací, na níž předtím všichni hledali v horizontální poloze vnitřní klid. Podezřením z přestupků proti veřejnému pořádku a občanskému soužití se nyní bude zabývat správní orgán,“ dodal zástupce ředitele městské policie.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Městská policie Zlín