V Hulíně se mi žije dobře, říká stoletá Zdenka Obdržálková

15.09.2022 14:17

HULÍN – Hlavně hodně zdraví a životní pohody do dalších let. Takové a mnohá další přání si vyslechla ke svým 100. narozeninám Zdenka Obdržálková od představitelů hulínské radnice, starosty Romana Hozy a místostarosty Jiřího Schaffera. Z jejich návštěvy měla velkou radost.
„Těšila jsem se na ně, jsem ráda, že si vzpomněli. A hned jsem jim řekla, že se teď v Hulíně žije opravdu dobře, máme krásné náměstí a že znám hodně lidí, kteří by v našem městě chtěli bydlet,“ prohlásila oslavenkyně.
Zdenka Obdržálková se narodila 15. září 1922 v Hulíně v budově bývalého cukrovaru. V něm také začala po studiích pracovat jako ve svém prvním zaměstnání, následně působila převážně v strojírenských firmách, například Pilaně, TOSu či Strojimportu. Všude dokázala zužitkovat svůj talent na cizí jazyky. Ostatně, německy a anglicky se domluví i dnes. „Paní Obdržálková je úžasná žena. Během našeho setkání se často smála, život bere s optimismem, má výbornou paměť. Setkání s ní bylo opravdu příjemné," svěřil se Roman Hoza a dodal: „Přejeme oslavenkyni hodně zdraví a radosti ze života“.
Se svým manželem vychovala Zdenka Obdržálková syna Slávka. Ten už v Hulíně nebydlí, pravidelně jí však jezdí se svou rodinou navštěvovat. „Po svém tátovi zdědil lásku k rybaření. Když byl malý a šli k vodě, sliboval mi vždycky, že něco chytí. A to se mu dařilo, jednou dokonce přinesl i štiku,“ vzpomínala oslavenkyně. „Rodina paní Obdržálkové a ta moje se znají, máme i společné známé. Měli jsme proto spoustu témat k hovoru. Je neskutečné, co všechno si tato dáma ve svém věku pamatuje,“ konstatoval Jiří Schaffer.
Zdenka Obdržálková je aktuálně nejstarším obyvatelem města Hulína. A také jediným, který letos oslavil 100. narozeniny. 

Zdeněk Dvořák

Zdroj a foto: Městský úřad Hulín