V Hluku na Uherskohradišťsku hořela hospoda

19.02.2021 09:48

HLUK – Technickou závadu na elektroinstalaci pračky zabudované v kuchyňské lince, určil vyšetřovatel hasičů za příčinu požáru v hlucké hospodě na Uherskohradišťsku. Požár ve čtvrtek 18. února odpoledne způsobil škodu za 50 tisíc korun.
„Tři jednotky hasičů, a to ze stanice Uherské Hradiště a dobrovolné jednotky z Hluku a Vlčnova, zasahovaly včera odpoledne v Hluku u požáru, ke kterému došlo v objektu místní hospody. Sousedé viděli kouř, který se z domu valil. Proto rozbili okno a vnikli dovnitř, kde našli zraněného majitele a jeho psa. Muže ihned vytáhli ze zakouřeného objektu ven a pomocí práškového hasicího přístroje požár téměř uhasili,“ informovala tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.
Jako první na místo požáru přijeli místní dobrovolní hasiči. S pomocí jednoho vysokotlakého proudu požár dohasili. Profesionální hasiči si do péče převzali zraněného majitele, kterému poskytli první předlékařskou pomoc. Poté ho předali přivolaným záchranářům. Nakonec objekt zkontrolovali termokamerou.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje