V Hložkově ulici začala rekonstrukce chodníku

02.07.2021 10:56

OTROKOVICE - V centru města Otrokovice na sídlišti Střed začaly práce na rekonstrukci chodníku. Po celou dobu prací bude ulice Hložkova průjezdná, ale obyvatelé i řidiči musí počítat s drobným dopravním omezením.
„Chodník tvoří spojnici pro pěší mezi ulicemi Na Uličce a Smetanova a bezprostředně sousedí s kolmými parkovacími stáními, která jsou součástí místí komunikace v ulici Hložkova. Tato parkovací místa nebudou moci řidiči z důvodu rekonstrukce přibližně dva týdny využívat. Dopravní omezení bude spočívat rovněž v omezení rychlosti,“ uvedla tisková mluvčí otrokovické radnice Romana Pastuszková.
„Důvodem opravy je havarijní stav chodníku. Litý asfalt je výrazně narušen a poškozen i řadou stavebních zásahů, jako jsou přípojky, přeložky apod. Chybí vodící linie pro nevidomé a nejsou řádně vyřešeny bezbariérové přístupy na komunikaci,“ sdělil Erik Štábl z odboru rozvoje města.
Po novém chodníku se obyvatelé projdou nejpozději začátkem září. Finanční prostředky na opravu jsou vyčleněny z rozpočtu města letošního roku.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Otrokovice