V Galerii Na Radnici vystavuje Melánia Hertelová

10.01.2024 10:28

ROŽNOV POD RADHOŠTĚM - Nová výstava s názvem Barevné odrazy je k vidění v Galerii Na Radnici v prostorách hlavní budovy MěÚ. Autorkou obrazů a ilustrací je Melánia Hertelová. Výstava potrvá do 26. března a je otevřena pondělí, středa 8-17 hodin, úterý, čtvrtek a pátek 8-14 hodin.
„Výstava provede diváka průřezem současné tvorby autorky. Pro svá díla nejčastěji sbírá inspiraci v náhodných situacích každodenního života. Tyto situace a emoce s nimi spojené – barevné odrazy – poté zachycuje ve svých dílech. Často jsou tyto odrazy obohaceny spontánními slovy autorky. Citát, příběh či verš nejčastěji ukrývá na zadní straně plátna,“ uvedla Petra Graclíková, tisková mluvčí města Rožnov pod Radhoštěm,
Mluvčí dále uvedla, že autorka při tvorbě ráda experimentuje a kombinuje různé techniky. Ve svých dílech vždy dává divákovi prostor pro jeho vlastní fantazii. Významnou část její tvorby tvoří slečny, které svým pohledem dokážou okouzlit nejednoho pozorovatele. Na to, co se jim honí hlavou, si však každý musí přijít sám.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Rožnov pod Radhoštěm