V centru Zlína muž vytasil pistoli a vystrašil kolemjdoucí

16.03.2021 08:29

ZLÍN – Muž v centru Zlína minulý týden znenadání vytáhl pistoli, namířil ji na svého známého, a aniž by vystřelil, opět ji schoval. Událost vyděsila kolemjdoucí, a proto ji nahlásili městské policii.
„Vzápětí na místo dorazila první hlídka MP Zlín, která zjistila, že se jedná o 49letého muže z okresu Zlín. Ten se zde nacházel společně s dalšími osobami z komunity lidí bez přístřeší. Dotyčný strážníkům sdělil, že u sebe žádnou zbraň nemá, ale následně bylo zjištěno, že lže. Hlídka totiž využila svého zákonného oprávnění a o pravdivosti tvrzení se přesvědčila. Přitom u muže nalezla krátkou střelnou zbraň připravenou k okamžitému použití. Že se jedná o plynovou pistoli, nemohlo být laikovi na první pohled zřejmé a znepokojení oznamovatele tak bylo více než pochopitelné,“ uvedl Pavel Janík, zástupce ředitele MP Zlín.
Od ostatních přítomných strážníci zjistili, že se o úmyslné ohrožování nejspíše nejednalo. Dotyčný se jim chtěl pistolí prý pouze pochlubit, počínal si přitom ovšem poněkud neobratně. „Také se není co divit, když následné orientační vyšetření prokázalo, že mu v organizmu koluje na 2,4 promile alkoholu,“ vysvětlil Janík.
„Strážníci mu proto zbraň odebrali a předali ji společně s celou věcí správnímu orgánu. U něj se bude podnapilý muž zpovídat z přestupku podle zákona o střelných zbraních a střelivu, za který mu hrozí pokuta až do výše 30 tisíc korun,“ uzavřel Pavel Janík.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Městská policie Zlín