V bývalém internátu vznikne 50 startovacích bytů

20.09.2022 14:16

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Na svém posledním jednání před koncem volebního období schvalovali zastupitelé také koupi budovy K1 v ulici Zašovská.
„Valašské Meziříčí zde počítá se vznikem desítek nových nájemních bytů. Dřívější internát sklářské školy odkoupila v roce 2018 s podporou města Diakonie ČCE - středisko ve Valašském Meziříčí,“ uvedl Jakub Mikuš, tiskový mluvčí meziříčské radnice.
„Původně zde chtěli vybudovat sociální bydlení s terénními a ambulantními službami. Tento záměr se ale nyní ukázal jako nerealizovatelný a proto Diakonie nabídla budovu ke koupi městu,“ popsal situaci místostarosta Josef Vrátník. Vedení města se několikrát sešlo s představiteli zmíněné organizace a jednalo o podmínkách prodeje včetně kupní ceny. „Nakonec se nám podařilo dohodnout na kompromisní částce ve výši 17,9 milionu korun. Tento objekt je pro město o to cennější, že zde můžeme vybudovat cirka 50 startovacích nájemních bytů zejména pro mladé rodiny. Jedná se tak o další krok vedoucí k podpoře a rozvoji bydlení v našem městě,“ vysvětlil starosta Robert Stržínek. Zastupitelé nákup budovy od Diakonie podpořili. Už příští rok by tak mohlo město začít s přípravou projektu na vznik nových bytů.
Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Valašské Meziříčí
Ilustrační foto: Archiv SNZ