V bytě ve Zlíně hořela varna pervitinu

04.04.2024 16:25

ZLÍN – Desetiletý pobyt za mřížemi hrozí výrobci drog, na něhož přivedl kriminalisty požár bytu ve Zlíně. Obyvatelé bytu, dvě ženy a jeden muž, skončili v nemocnici po nadýchání zplodin, způsobená škoda je vyčíslena na 200 tisíc korun.
„Příčinu vzniku požáru v bytě ve Zlíně odhalili záhy po jeho vzniku zlínští kriminalisté. Nejednalo se o nic banálního, naopak. V bytě začala hořet varna při přípravě pervitinu. Všichni tři obyvatelé skončili po krátkém pobytu v nemocnici v policejní cele,“ uvedla dnes Monika Kozumplíková, policejní mluvčí. 
Na místo požáru vyrazili nejprve hasiči, ale protože uvnitř našli prázdná plata od léků a jiné podezřelé předměty, předali vyšetřování příčiny vzniku požáru policistům. Vzhledem k tomu, že policisté z obvodního oddělení zjistili, že se jedná o předměty a přípravky určené k výrobě drog, případ si převzali kriminalisté.
„Následující den zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, ze kterého jsou podezřelí všichni tři obyvatelé bytu. Trestní sazba u dvou žen ve věku 32 a 42 let je jeden rok až pět let odnětí svobody. V rejstříku trestů má každá jeden záznam. U třiačtyřicetiletého muže je trestní sazba přísnější kvůli jeho trestní minulosti. V rejstříku trestů má šest záznamů, z toho byl dvakrát trestaný pro trestnou činnost na úseku drog. Ve věznici tak může strávit dvě až 10 let,“ upřesnila policejní mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Policie Zlínského kraje