V Březnici zničil požár kůlnu s traktorem a dalším vybavením

14.04.2022 18:46

BŘEZNICE – Nedbalostní jednání s otevřeným ohněm bylo dnes odpoledně příčinou rozsáhlého požáru v Březnici u Zlína. Oheň zničil zaparkovaný traktor, štípačku dřeva, naviják, sekačku a další nářadí. Nikdo nebyl zraněn, škoda způsobená požárem byla vyčíslena v předběžné výši 200 tisíc korun.
„K původně hlášenému požáru lesa v Březnici u Zlína vyjely dnes odpoledne čtyři jednotky hasičů.  Hlášení jsme přijali v 15:46 hodin. Na místě jsme zjistili, že hoří nejen malá část lesního porostu, ale hlavně kůlna, ve které byl zaparkovaný traktor. V dýchacích přístrojích jsme požár hasili s pomocí čtyř proudů vody C. Vodu k hašení jsme na místo požáru dopravovali kyvadlově z obce Březnice,“ informoval Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.
Na místo požáru se dostavila Policie České republiky, řídící důstojník Hasičského záchranného sboru územní odbor Zlín, majitel pozemku a vyšetřovatel hasičů.
„Majitel vyšetřovatelům řekl, že na pozemku celý den dělal pořádek. Začal spalovat nařezané větve a další zahradní odpad. Na chvíli si odskočil domů na jídlo. Když se vrátil, kůlna už hořela,“ dodal mluvčí hasičů.
U požáru zasahovala jednotka Hasičského záchranného sboru Zlínského kraje centrální požární stanice Zlín a jednotky dobrovolných hasičů obcí Březnice, Březůvky a Lhota.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje