V Bojkovicích na Uherskohradišťsku hořela střecha pálenice

05.12.2021 16:07

BOJKOVICE – Škodu za 600 tisíc korun způsobil v sobotu 4. prosince v noci požár střechy pálenice v Bojkovicích na Uherskohradišťsku. Nikdo nebyl zraněn, příčinou vzniku se zabývají vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR. 

„Hlášení o požáru střechy jsme přijali v 23:47 hodin a k události postupně vyjelo sedm jednotek hasičů. Zaměstnanci pálenice zjistili při expedici poslední várky, že ze střešního pláště vychází kouř, po chvíli vyšlehly plameny u komína a rozšířily se na celou střechu,“ uvedl Roman Žemlička z HZS Zlínského kraje.

Požár likvidovali hasiči v dýchacích přístrojích s několika proudy z nastavovacích žebříků i z výškové techniky. Vodu k hašení dopravovali kyvadlově. Z požární stanice Uherské Hradiště bylo přivezeno dalších šest dýchacích přístrojů a 10 tlakových lahví.

„Hasiči pak rozebrali střešní plášť a stavební konstrukce kontrolovali termokamerou a dohašovali skrytá ohniska hoření. Hasební práce skončily v 3:23 hodin. Na místě zůstala na dohlídku místní jednotka dobrovolných hasič,“ dodal Roman Žemlička.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: HZS Zlínského kraje