Unikátní historické záběry nabídne film Sametový Zlín

13.10.2022 12:18

ZLÍN - O průběhu sametové revoluce ve Zlíně vypráví dokument Sametový Zlín, který bude k vidění dnes v 19:00 hodin jako součást výstavy Takoví jsme byli? 2. Výstava potrvá jen do neděle 16. října v autentických prostorách 61. budovy v továrním areálu.
„Snímek režiséra Petra Babince natočený v roce 2022 zpovídá účastníky sametové revoluce ve Zlíně a je prokládaný unikátními historickými záběry, které se podařilo dohledat. Délka projekce je 54 minut a po jejím skončení následuje beseda s režisérem Petrem Babincem a Jiřím Devátem, kterou moderuje Martin Pášma,“ uvedla Kateřina Martykánová, PR manažerka výstavy.
Výstava Takoví jsme byli? II je umístěna v novém prostoru Galerie 61 – Kulturní zóna Zlín v 61. budově baťovského areálu. Je věnovaná připomínce 700 let od první písemné zmínky o městě Zlíně. Prostřednictvím černobílých fotografií od zlínských fotografů ukáže život ve městě a zachycuje atmosféru Zlína rozrůstajícího se v průběhu času do prosperujícího města.
„Závěrečná komentovaná prohlídka výstavy od spoluautora Ondřeje Ševečka se uskuteční v sobotu 15. října v 15:00 hodin,“ dodala Kateřina Martykánová.
Základní vstupné je ve výši 150 Kč, exkluzivní vstupné „Zlínský patriot“, které zahrnuje také publikaci Josef Sudek – Zlín, činí 1000 Kč. Pro občany Zlína, žáky, studenty, seniory do 69 let a držitele průkazů ZTP platí snížené vstupné ve výši 99 Kč, senioři od 70 let a děti do 6 let zaplatí vstupné pouhých devět Kč. Pro školní skupiny činí vstupné 39 korun.
Výstava Takoví jsme byli? 2je přístupná veřejnosti do 16. října od úterý do neděle od 10 do 18 hodin.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: Pořadatelé akce