Ukliďme si v Uherském Hradišti, vyzývá radnice

29.03.2021 13:01

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - I letos plánuje Informační centrum pro mládež vyrazit do boje s nepořádkem! „Cílem je uklidit nepořádek v našem okolí a nelegálně vzniklé černé skládky.
Všude se povalují jednorázové roušky, respirátory, rukavice a další předměty. Spousta z těchto věcí by měla především chránit naše zdraví, ale musí zároveň ničit životní prostředí? Pojďme s tím něco udělat,“ vyzývá veřejnost tiskový mluvčí uherskohradišťské radnice Jan Pášma.
Ukliďme Česko je dobrovolnická úklidová akce, která probíhá na území celé České republiky. Cílem je uklidit nelegálně vzniklé černé skládky a nepořádek. Do boje proti nepořádku se pravidelně zapojuje i město Uherské Hradiště a Sběrné suroviny UH. Důležitou součástí toho všeho jsou dobrovolníci, kteří se nebojí a odhodlaně berou do ruky pytle na odpad.
„Tento rok to bude trošku jiné vzledem k aktuálně platným opatřením, proto na vybraném místě vytvoříme takzvaný ‚Pytlomat‘, kde si dobrovolníci můžou vyzvednout pytel na úklid. Letos pojedeme podle hesla každý sám, ale přitom spolu. Akce je naplánována na 10. a 11. dubna a všechny potřebné informace včas budou zveřejněny na webu www.najdicestu.cz,“ dodal mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště