Uherskohradišťská nemocnice podpoří Evropský den melanomu preventivním vyšetřením znamének

19.06.2022 07:18

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Evropský den melanomu – celoevropskou edukativní kampaň k prevenci kožních nádorů si připomíná i Uherskohradišťská nemocnice. „U této příležitosti zve širokou veřejnost na bezplatnou preventivní prohlídku znamének, která se uskuteční v úterý 20. června v čase 8–13 hodin v prostorách kožní ambulance („Skleňák“, budova F), bez nutnosti předchozího objednání,“ tlumočí pozvání Lucie Sedláčková, tisková mluvčí nemocnice.
Melanom je nejzávažnějším typem rakoviny kůže a počet pacientů s tímto onemocněním trvale narůstá. „Preventivní prohlídky dokáží melanom, ale i další typy zhoubných nádorů kůže nejen zachytit hned v počátcích, ale také jim úspěšně předejít. Vyšetření doporučujeme podstoupit jednou ročně, pokud jsou na těle nějaká podezřelá znaménka, pak i jednou za půl roku,“ řekla primářka kožního oddělení Alena Štukavcová.
Preventivní prohlídka znamének a útvarů na kůži probíhá pomocí ručního dermatoskopu, zájemci mohou také využít poradenství v oblasti správné péče o znaménka pro nadcházející letní období.

Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Uherskohradišťská nemocnice