Uherskobrodské učiliště bude mít komfortnější podmínky pro výuku

27.04.2021 12:37

UHERSKÝ BROD – Na nové moderní zázemí pro výuku odborných předmětů se mohou těšit žáci i učitelé Středního odborného učiliště Uherský Brod. V areálu „Vazová“ realizuje Zlínský kraj investici za osm milionů korun, která bude dokončena ve školním roce 2021-2022.
„Střední odborné učiliště Uherský Brod poskytuje široké spektrum tradičních řemeslných oborů a velkému zájmu uchazečů se těší i poměrně nedávno otevřené Chovatelství. Krajskou investici do zlepšení učebního zázemí určitě ocení současní i budoucí žáci školy,“ řekla radní Zlínského kraje Zuzana Fišerová, zodpovědná za školství a kulturu.
Ve školním roce 2017/2018 v SOU Uherský Brod Zlínský kraj otevřel nový obor Chovatelství, který studuje 106 žáků a letos bude poprvé v historii oboru prvních 21 žáků maturovat.
„Díky právě probíhající rekonstrukci budou vytvořena tři samostatná pracoviště pro práci se zvířaty, která na sebe budou účelově navazovat a budou sloužit pro výuku žáků v oborech Chovatelství a Zemědělec-farmář. Další, čtvrté, odborné pracoviště bude zřízeno pro technické obory Automechanik, Opravář zemědělských strojů a Opravářské práce,“ sdělil ředitel školy Jiří Polanský
Jedna z nových učeben bude např. zaměřena na živočišnou výrobu a práci se zvířaty. Ve třídě vybavené audiovizuální technikou se žáci budou seznamovat se základy chovatelské a veterinární péče, s teorií výcviku služebních psů, s canisterapií apod. Další pracoviště budou určena pro praktický nácvik péče o zvířata i pro přímý výcvik psů pro různé druhy služební činnosti, pro canisterapii, pro výcvik v agilitách aj.
Vybudována bude také nová moderní kovárenská dílna s plynovou výhní pro technické obory Automechanik, Opravář zemědělských strojů a Opravářské práce.

Střední odborné učiliště Uherský Brod si letos připomíná 120 let své historie. V současné době poskytuje vzdělání v maturitní i nematuritní formě a doménou školy jsou tradiční obory, které zaručují velmi dobré uplatnění na trhu práce, jako je např. zedník, podlahář, malíř, lakýrník, tesař, automechanik apod. Řemeslu se zde učí také žáci praktických a speciálních škol, kteří mohou následně pracovat např. jako opraváři nebo pekaři.
Vlastimil Langer

Zdroj a foto: Zlínský kraj 8989