Uherské Hradiště vyhlásilo Program na podporu obnovy historické architektury

25.02.2022 07:54

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Město Uherské Hradiště vyhlásilo pro II. pololetí dotační program na podporu obnovy historické architektury města Uherské Hradiště.
„Program Podpora obnovy historické architektury (POHA) se zřizuje k poskytování finančních příspěvků na obnovu objektů, které nejsou prohlášeny za kulturní památku, ale disponují prokazatelně památkovými nebo architektonickými hodnotami a nachází se kdekoliv v k. ú. Uherské Hradiště, Mařatice, Jarošov, Sady, Míkovice, Vésky. Dále je POHA určena pro obnovu objektů, které jsou prohlášeny za kulturní památku, ale nacházejí se mimo území Městské památkové zóny Uherské Hradiště,“ informoval tiskový mluvčí hradišťské radnice Jan Pášma.
Příspěvky poskytované z POHA jsou přísně účelově vázány. Mohou být použity jen na úhradu prací zabezpečujících obnovu památkových hodnot objektu, nikoli na modernizace a jiné úpravy prováděné v zájmu vlastníka, respektive na práce investiční povahy.
„Žádosti o dotace z POHA s příslušnými přílohami se předkládají od 23. dubna do 23. května na Útvar městského architekta, budova Masarykovo nám. 19,“ doplnil tiskový mluvčí.

Vlastimil Langer

Zdroj: MěÚ Uherské Hradiště

Kašna v Uherském Hradišti. Foto: Archiv SNZ