Uherské Hradiště opět stříbrné ve Zlatém erbu

29.03.2024 14:16

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Město Uherské Hradiště také letos uspělo v krajském kole soutěže Zlatý erb o nejlepší webové stránky, když obhájilo svou loňskou druhou příčku! Prvenství v kraji patří stejně jako před rokem Zlínu, třetí byl Holešov.
„Ocenění zástupcům obcí s rozšířenou působností předali v úterý 26. března na krajském úřadě ve Zlíně hejtman Zlínského kraje Radim Holiš a krajský radní pro digitalizaci Jiří Jaroš. Za Uherské Hradiště ocenění převzal tajemník městkého úřadu Ivan Matulík (na snímu uprostřed),“ informoval Jan Pášma, tiskový mluvčí hradišťské radnice.
Město Uherské Hradiště nepřivezlo ocenění z krajského kola soutěže Zlatý erb zdaleka poprvé. S projektem Hradiště chytře dokonce před třemi lety vyhrálo první místo v kategorii nejlepší elektronická služba a Smart city a postoupilo do celostátního kola soutěže. „V roce 2019 mělo Uherské Hradiště druhé nejlepší internetové stránky v kraji a třetí nejlepší elektronickou službu v kategorii Smart city. Ještě o rok dříve uspělo Uherské Hradiště s elektronickou encyklopedií města, se kterou vyhrálo 1. místo,“ dodal tiskový mluvčí.
Soutěž Zlatý erb se letos uskutečnila již po šestadvacáté. Odborná porota při ní hodnotila webové stránky všech 13 obcí s rozšířenou působností ve Zlínském kraji, a to například kvalitu a rozsah poskytovaných informací, obsah webu z pohledu občana, turisty i podnikatele, nebo jeho kybernetickou bezpečnost.
Vlastimil Langer
Zdroj a foto: MěÚ Uherské Hradiště