Uherské Hradiště deklaruje svůj zájem na vybudování přeložky k přivaděči na dálnici D55

15.09.2022 12:08

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Záměr aby se Uherské Hradiště připojilo k deklaraci mezi Zlínským krajem a městy Uherské Hradiště a Staré Město o společném postupu na přípravě obchvatu obou měst, a sice směrem od Jarošova přes řeku Moravu kolem Starého Města na obchvat k přivaděči na dálnici D55, schválili uherskohradišťští zastupitelé.
„Silniční propojení mezi Uherským Hradištěm - částí města Jarošov a dálnicí D55 je podle všech stran deklarace nezbytně nutné, a to z důvodu naplněné kapacity vozidel projíždějících městy Uherské Hradiště a Staré Město, které do měst přivádí silnice II/497 od Zlína  - denní průměr 15 146 vozidel za 24 hodin, z toho téměř 10 % činí nákladní doprava,“ uvedl Jan Pášma, tiskový mluvčí hradišťské radnice.
Celková délka stavby bude činit asi pět kilometrů. Plán je takový, že začátek stavby bude na silnici II/497 v místě nově situované okružní křižovatky v Uherském Hradišti-Jarošově. 
„Vlastní přeložka silnice by se od původní trasy odklonila směrem k řece Moravě v místě stávající křižovatky v průmyslové zóně Jaktáře. Projde průmyslovou zónou, novým mostem překoná řeku, v souběhu s protipovodňovou hrází bude volným územím procházet po katastrálním území Starého Města, dalším mostem překoná Baťův kanál a napojí se na ulici Východní, která přivádí silniční dopravu k okružní křižovatce na III/42824, odkud bude doprava vedena nově budovaným přivaděčem k D 55,“ popsal starosta města Stanislav Blaha.
Podpisem Deklarace se zúčastněné strany zavazují podniknout neprodleně všechny kroky vedoucí k upřesnění a konkretizaci časové posloupnosti a rozdělení dalších úkolů s převzetím dílčí odpovědnosti za splnění daného cíle.
Zastupitelé Starého Města již deklaraci schválili v srpnu. K podpisu Deklarace na realizaci přeložky silnice II/497 Uherské Hradiště, Staré Město, stavba: silnice II/497 Uherské Hradiště, Staré Město – obchvat dojde bezprostředně po schválení Radou Zlínského kraje.

Vlastimil Langer
Zdroj: MěÚ Uherské Hradiště
Ilustrační foto: Archiv SNZ