Údajného dlužníka zbili a okradli v jeho bytě opilí věřitelé

22.04.2020 07:42

UHERSKÉ HRADIŠTĚKoncem března napadli dva muži z Uherskobrodska majitele bytu v Uherském Brodě. Do jeho obydlí vnikli násilím, muže zbili a okradli. Teď jim hrozí až osmileté vězení.

„Dvojice se po předchozí vzájemné domluvě vypravila do obydlí pětačtyřicetiletého muže z Uherského Brodu, který jim měl prý dlužit peníze. Útočníci vyrazili dveře bytu a v obýváku údajného dlužníka bez jakéhokoliv varování napadli. Uštědřili mu několik úderů pěstí do obličeje, čímž mu způsobili pohmožděniny a vyrazili zub. Při odchodu napadenému odcizili dva mobilní telefony, oblečení a ovladače k televizi i seto-boxu,“ uvedla policejní mluvčí Simona Kyšnerová. 
Uherskohradišťští kriminalisté v uplynulých dnech oba pachatele vypátrali a usvědčili. Při výsleších se pod tíhou důkazů ke spáchanému skutku přiznali. Svou roli dle jejich sdělení sehrál také alkohol, kterým se před činem posilnili.

Komisař z Oddělení obecné kriminality v Uherském Hradišti zahájil v neděli 19. dubna trestní stíhání proti dvěma stejně starým mužům ve věku čtyřiatřiceti let z Uherskobrodska. Oba se dopustili trestných činů krádež, porušování domovní svobody a ublížení na zdraví formou spolupachatelství.
„Vzhledem k tomu, že se pachatelé skutku dopustili v době vyhlášeného nouzového stavu, hrozí jim nyní až osmileté vězení,“ dodala Simona Kyšnerová.

Vlastimil Langer

Zdroj: PČR Zlínského kraje

Ilustrační foto: Vlastimil Langer